balk_layout

Home | Contact | Route

Sinds 1989 is podotherapie Dennemann uw erkende specialist op het gebied van de voet. Voeten zijn de basis van het menselijk lichaam. Het niet goed functioneren van de voet kan vele lichamelijke klachten tot gevolg hebben. Bij pijn aan of in uw voeten, enkels, knieën, heupen of rug, kan de podotherapeut uitkomst bieden.

Na een onderzoek wordt samen met de patiënt besproken wat de behandelingsmogelijkheden zijn. Bijvoorbeeld;

  • Podotherapeutische zolen;
  • Podotherapeutische orthesen;
  • Nagelbeugels bij ingegroeide nagels;
  • Taping
  • Schoenadvies

Ook bepaalde chronische aandoeningen gaan gepaard met specifieke voetproblemen (diabetes mellitus en reuma).
Wij gebruiken de modernste technieken (o.a. 3d laserscanning en digitale drukmetingen) en werken intensief samen met verwijzers, andere paramedici en pedicures. Klachtspecifiek handelen en zorg op maat staan bij ons hoog in het vaandel.

Ook werken bij ons specialistisch opgeleide diabetespodotherapeuten, sportpodotherapeuten en een oncologisch voetzorgverlener. Daarnaast hebben wij ook specialisten in nagelchirurgie, dry needling, podomanuele therapie en MSU echografisten.

Kwaliteit

NVvP: Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten. Bij deze vereniging zijn alle podotherapeuten werkzaam bij podotherapie Dennemann aangesloten.

NVvDP: Nederlandse Vereniging van Diabetes Podotherapeuten

NVvSP: Nederlandse Vereniging van Sport Podotherapeuten

Kwaliteitsregister paramedici: de instantie die de kwaliteit van podotherapeuten waarborgt. Om kwaliteitsgeregistreerd te zijn moet iedere podotherapeut elke 5 jaar opnieuw bewijzen voldoende bij- en nascholing te hebben gevolgd.

AGBcode: Podotherapeuten hebben een eigen AGB-code, altijd beginnend met de cijfers 26. De letters AGB staan voor Algemeen Gegevens Beheer Zorgverleners. Dit is een register waarin gegevens van alle geregistreerde zorgverleners in Nederland zijn vastgelegd. www.agbcode.nl

Stichting Podotherapie Nederland: Praktijkkeurmerk

Klachten

Onze podotherapeuten behandelen mensen die klachten hebben aan de voeten of het houdings-bewegingsapparaat, ontstaan door een verkeerde voetstand en/of looppatroon. Hierbij kunt u denken aan: Voetklachten, been- en knieklachten, heup- en rugklachten.

Lees meer…

Specialisatie

Speciale aandachtsgebieden binnen de podotherapie op Plein Zwanenberg zijn diabetespodotherapie, sportpodotherapie, reuma, nagelchirurgie, echografie, podomanuele therapie, dry needling en kinderen.

Lees meer…

Behandelmogelijkheden

De podotherapeut is zeer breed opgeleid en beheerst het hele scala aan behandelmethodieken van klachten. In de praktijk zal het zo zijn dat allerlei factoren een rol kunnen spelen bij het ontstaan van klachten zoals biomechanische, neurologische en orthopedische factoren. Met al deze factoren wordt rekening gehouden bij het bepalen van de therapie en het uit te voeren behandelplan.

Lees meer…

Erkenning

Podotherapie is een paramedisch beroep en valt onder de wet B.I.G. Dit betekent dat podotherapie een wettelijke erkend en beschermd beroep is. Een podotherapeut heeft een 4-jarige hbo-opleiding afgerond. Een podotherapeut behandelt op verwijzing van huisarts of specialist, maar ook zonder verwijzing kunt u bij ons terecht. De podotherapeuten werkzaam bij Podotherapie Dennemann zijn aangesloten bij het kwaliteitsregister voor paramedici, wat inhoudt dat zij regelmatig aan bij- en nascholing doen.

informatie

Podotherapie Dennemann
Gezondheidslaan 1e
5342 JW Oss
Telefoon: 0412-638575

Openingstijden:

Maandag van 08.30u tot 20.00u 
Dinsdag t/m donderdag van 08.30u tot 17.00u
Vrijdag van 09.00u tot 16.30u 

* De lunchpauze is dagelijks van 12.30u tot 13.00u
* Dit zijn onze reguliere openingstijden, incidenteel kunnen deze afwijken wegens studiedagen en/of vakanties

www.pododen.nl
www.facebook.com/podotherapiedennemann

instagram.com/podotherapie.dennemann/

Zorgverzekeraars

Diabetes voetzorg

Alleen diabetische voetzorg wordt uit de basisverzekering vergoed. U moet hiervoor door uw hoofdbehandelaar (huisarts of internist) naar de podotherapeut voor een diabetisch voetonderzoek zijn verwezen. Deze kan via onderzoek dan bepalen of er medisch noodzakelijk voetzorg nodig is die door een pedicure moet worden behandeld.

Overige voetzorg

In alle andere gevallen is podotherapie niet in de basisverzekering opgenomen maar maakt onderdeel uit van uw aanvullend pakket. Iedere verzekeraar heeft verschillende vergoedingspakketten. Kijkt u zelf hoe u verzekerd bent voor de podotherapeut. U kunt hiervoor ook kijken op:
www.pododen.nl/podotherapie/vergoeding/