Info- en adviesloket Plein Zwanenberg gaat digitaal!

In Plein Zwanenberg is het Info- en adviesloket veranderd in een digitaal loket. Via dit digitale loket kunnen wij u helpen bij uw vragen over welzijn en zorg, waardoor u beter in staat bent de regie over het eigen leven te behouden. Een afspraak met een van de medewerkers is altijd mogelijk.

Lees meer...

Omgaan met beginnende dementie

Het aantal ouderen neemt toe. Alleen al in Oss wonen ruim 16.000 mensen boven de 65 jaar. Het stijgend aantal ouderen betekent ook een toename van het aantal mensen met geheugenproblemen of beginnende dementie.

Lees meer...

Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden

Daarom start op Plein Zwanenberg binnenkort het preventieprogramma ‘Gezond aan het Werk’.

Lees meer...

Valpreventie

Iedereen kan een keer vallen maar hoe ouder u wordt, hoe groter de kans. In Nederland valt iedere 5 minuten een oudere zó ongelukkig dat behandeling op de Spoedeisende Hulp (SEH)-afdeling nodig is. Het voorkomen van een val, ofwel valpreventie, is dan ook van groot belang.

Lees meer...

‘Een gezonde geest in een gezond lichaam’

‘Een gezonde geest in een gezond lichaam’: dit gezegde kennen we allemaal. Wie zich mentaal goed voelt, is vaak ook lichamelijk in een betere conditie. Daar draait het om bij het preventieprogramma Mentaal Fit dat binnenkort op Plein Zwanenberg gaat draaien.

Lees meer...